Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Riksdagsvildar nekas partistöd

Riksdagshuset.
Riksdagshuset. Other: Lisa Mattisson

De tre politiska vildar som bildat en politisk grupp i riksdagen och ansökt om partistöd kommer inte att få något tillskott i kassan.

De före detta SD-politikerna Pamel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson har fått nej på sin begäran om ekonomiskt stöd av riksdagsförvaltningen, rapporterar P3 Nyheter.

I början av januari skrev de tre ett brev till riksdagsförvaltningen och meddelade att de grundat Sveriges partipolitiskt oberoende lista (SVPOL). De ansökte om ekonomiskt stöd, bland annat för att anställa folk på ett eget kansli. I sin ansökan skrev de att de startat gruppen ”i syfte att underlätta arbetet med att infria väljarnas önskemål och förväntningar på oss folkvalda”.

Riksdagsförvaltningen har nu beslutat att avslå deras begäran med motiveringen att de politiska vildarnas grupp inte ”är att betrakta som en partigrupp i partistödslagens mening”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.