Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

S-topp: Bilda regering med Moderaterna

Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra bör regera tillsammans, anser socialdemokraten Jimmy Jansson.
Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra bör regera tillsammans, anser socialdemokraten Jimmy Jansson. Foto: Nicklas Thegerström

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, tycker att det är dags för S att bilda regering med Moderaterna.

– Ska något göras måste det bli en regeringsombildning, säger han.

Socialdemokratern Jimmy Jansson är kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, den största kommunen i Sverige där Socialdemokraterna och Moderaterna regerar tillsammans.

Nu vill Jimmy Jansson att partierna tar samma steg även på riksplanet.

– Jag tror inte politiken i riksdagen riktigt ger svar på de frågor som väljarna går och bär på. De är oroliga för framtiden, trots att arbetslösheten faktiskt sjunker och ekonomin går bra. Det skapar soffliggare och missnöjesröstare. Vi kan inte fortsätta så, men nu finns det ett fönster för att göra något annat under de här åren. Och S och M skulle tillsammans uppnå majoritet, säger han till Eskilstuna-kuriren.

– Ingen har sagt att det kommer att bli lätt. Det finns frågor där S och M är djupt oense. Men det är inte lätt nu heller.

S-toppen i Eskilstuna menar att ingen av de traditionella blocken kommer att kunna bilda starka regeringar framöver.

– Alliansen siktar på att få bilda regering efter valet 2018. Jag kan bara säga "good luck". Partierna kommer inte att få tillräckligt väljarstöd för att få något vettigt gjort. De kommer hamna i ungefär samma sits som nuvarande regering, säger Jimmy Jansson till Eskilstuna-kuriren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.