Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/s-vill-lagga-ytterligare-3-miljarder-pa-att-korta-vardkoerna/

SVENSK POLITIK

S vill lägga ytterligare 3 miljarder på att korta vårdköerna

2 min 39 sek. Socialdemokraterna vill ge ett permanent tillskott till landstingen på tre miljarder kronor om året för att korta vårdköerna och för att patienter ska få vård i tid. Det förslaget presenterade socialminister Annika Strandhäll (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) i dag.

S vill lägga ytterligare 3 miljarder kronor under nästa mandatperiod på att minska vårdköerna.

– Nu måste landsting och stat hjälpas åt för att se till att vården är en arbetsplats där fler vill arbeta, säger socialminister Annika Strandhäll, (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.