Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 10:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/sa-blev-solvesborg-en-symbol-for-sds-politik/

”Att klubba handlingsplanen är det största jag gjort. Det kommer att ha en så stor påverkan på min kommun och på människors vardag”, säger Louise Erixon, i kommunhuset i Sölvesborg.
Svensk politik

Så blev Sölvesborg en symbol för SD:s politik

När Sölvesborg skrotade Prideflaggan kom de högljudda protesterna mot SD-ledda samstyrets konservativa politik.

Men Sölvesborg är också staden där en flyktingvän kan tycka att kommunen har nog med nyanlända och där en hbt-person kan vara sverigedemokrat.

DN:s Karin Eriksson och Anders Hansson reste dit.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 ”Polariseringen är större mellan Sölvesborg och Stockholm. I Sölvesborg känner jag att vi har ett brett stöd”, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD).
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 8 Näringslivschefen Stefan Olofsson, entreprenören Nils-Gunnar Persson och kommunalrådet Louise Erixon i möte om det nya näringslivscentret på ovanvåningen av järnvägsstationen.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 8 Louise Erixon och Stefan Olofsson på väg till kommunens nya näringslivscenter – en viktig punkt i Samstyrets handlingsplan.
Foto: Anders Hansson
Bild 4 av 8 Kith Mårtensson (M) pekar ut riktningen till en bra restaurang några stenkast från kommunhuset i Sölvesborg.
Foto: Anders Hansson
Bild 5 av 8 Motståndsledare i Lörby utanför Sölvesborg. Konstnären Alexandra Melander fruktar att skrivningarna om ”utmanande samtidskonst” bara är ett första steg i Samstyrets kulturpolitik.
Foto: Anders Hansson
Bild 6 av 8 Operation rädda platsvarumärket Sölvesborg. Alfred Appelros framför Prideflaggan på en av sina digitala bildskärmar utanför Sölvesborg.
Foto: Anders Hansson
Bild 7 av 8 Hamdi Hussein målar naglarna på Greta Magnebrink och Anna Johansson från Soul of Humanity instruerar.
Foto: Anders Hansson
Bild 8 av 8 ”Jag tycker att en kommun ska vara 100 procent neutral”, säger Tobbe Alm, bisexuell och SD-politiker i Sölvesborg.
Foto: Anders Hansson