Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/sa-rostade-dina-grannar-i-eu-valet-valresultat-i-hela-sverige/

SVENSK POLITIK

Så röstade dina grannar i EU-valet – sök valresultat i hela Sverige

Foto: Johan Nilsson/TT

Svenskarna har sagt sitt i valet till EU-parlamentet 2019. Hur röstade din kommun och ditt grannskap? I vår interaktiva grafik kan du se valresultatet i alla delar av Sverige – ända ner till ditt valdistrikt.

DN Text

Vill du se mer av valresultatet? På vår live-grafiksida hittar du alla resultat från valet – i Sverige och hela EU:
■ Så stora blev de svenska partierna – och så många mandat fick de.
■ Valresultaten i EU – land för land.
■ Så blir nya EU-parlamentet.
■ Här blev de svenska partierna störst.

Här hittar du grafiksidan. Har du problem att få upp grafiken i mobilen beror det sannolikt på att du har en gammal version av DN-appen – läs mer här om hur du uppdaterar den.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt