Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 07:32 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/schyman-och-post-toppar-fis-listor/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Schyman och Post toppar FI:s listor

Soraya Post, Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco är några av de namn som kommer att representera Feministiskt Initiativ (FI) i EU- och riksdagsvalen. Vallistorna presenterades på partiets valkonfererens på söndagen.

Inte helt oväntat toppade FI: talesperson Gudrun Schyman listan till riksdagsvalet. Hon följdes av ytterligare en talesperson, Sissela Nordling Blanco och på plats nummer tre röstades Victoria Kawesa fram. Båda jobbar mycket med antirasistiska frågor.

Soraya Post, med fokus på romers rättigheter i Sverige och Europa, toppar listan till EU-valet. På plats två röstades Margaret Gärding fram och talespersonen Stina Svensson hamnade på tredje plats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.