Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 07:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/sd-politiker-atalas-for-hets-mot-folkgrupp/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp

SD:s gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, åtalas för hets mot folkgrupp. Åklagaren hävdar att han utmålat muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare, skriver Blekinge Läns Tidning.

Inlägget gjordes på Sverigedemokraternas Facebooksida inför invigningen av en ny minaret i Karlskrona i november förra året. Åklagare Lena-Marie Bergström ser det som ett nedsättande uttalande om muslimer med syftning på trosbekännelse.

Inlägget polisanmäldes av en socialdemokratisk riksdagsledamot. Christopher Larsson erkänner att han skrivit inlägget men förnekar brott. Han säger till lokala medier att han ser åtalet som politisk förföljelse.

Sverigedemokraternas distriktsordförande Björn Nurhadi säger till SVT Nyheter Blekinge att åtalet i dagsläget inte påverkar Christopher Larssons uppdrag.

– Det är svårt att säga, men blir han fälld så har vi som riktlinje inom partiet att man inte kan sitta kvar som förtroendevald, säger han till SVT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.