Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/sds-offensiv-leder-till-protester-pa-sjukhus-och-i-skolor/

SVENSK POLITIK

SD:s offensiv leder till protester på sjukhus och i skolor

Bild 1 av 5 Umeå. Geriatriskt centrum var ett stopp på turnén. ”Vården är viktig för oss”, säger Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund.
Foto: Patrick Tragardh
Bild 2 av 5 Umeå. Läkarstudenten Alva Svärd var en av ett 30-tal läkare, sköterskor och vårdstudenter som protesterade utanför kliniken.
Foto: Patrick Tragardh
Bild 3 av 5 Botkyrka. Inför Jimmie Åkessons besök på brandstationen på Södertörn i veckan skapades protestgrupper i sociala medier.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 5 Södermalm. Elever stoppade SDU:s representanter Alexander Singer och Anders Jönsson från att komma in på Globala gymnasiet.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 5 Umeå. Hotbilden gör att läkare som protesterade mot Jimmie Åkessons besök på universitetssjukhuset vill vara anonyma.
Foto: Patrick Degerman

Geriatriskt centrum sticker ut i den kliniska sjukhusmiljön. Fasaden i ljusrött tegel. De djupa fönstren med vita spröjsar. Marmorskimrande klinker i foajén. En vacker plats att avsluta sitt liv på. Den 12 mars kom Jimmie Åkesson på besök.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.