Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/sds-offensiv-leder-till-protester-pa-sjukhus-och-i-skolor/

Svensk politik

SD:s offensiv leder till protester på sjukhus och i skolor

Bild 1 av 5 Umeå. Geriatriskt centrum var ett stopp på turnén. ”Vården är viktig för oss”, säger Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund.
Foto: Patrick Tragardh
Bild 2 av 5 Umeå. Läkarstudenten Alva Svärd var en av ett 30-tal läkare, sköterskor och vårdstudenter som protesterade utanför kliniken.
Foto: Patrick Tragardh
Bild 3 av 5 Botkyrka. Inför Jimmie Åkessons besök på brandstationen på Södertörn i veckan skapades protestgrupper i sociala medier.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 5 Södermalm. Elever stoppade SDU:s representanter Alexander Singer och Anders Jönsson från att komma in på Globala gymnasiet.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 5 Umeå. Hotbilden gör att läkare som protesterade mot Jimmie Åkessons besök på universitetssjukhuset vill vara anonyma.
Foto: Patrick Degerman

Geriatriskt centrum sticker ut i den kliniska sjukhusmiljön. Fasaden i ljusrött tegel. De djupa fönstren med vita spröjsar. Marmorskimrande klinker i foajén. En vacker plats att avsluta sitt liv på. Den 12 mars kom Jimmie Åkesson på besök.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in