Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Skadeglädje kröp fram inom Mona Sahlin

Mona Sahlin berättar i SVT:s ”Skavlan” om känslor hon hade under turerna som ledde fram till efterträdaren Håkan Juholts avgång. Här ses de båda under kongressen i mars 2011 då ledarskiftet skedde.
Mona Sahlin berättar i SVT:s ”Skavlan” om känslor hon hade under turerna som ledde fram till efterträdaren Håkan Juholts avgång. Här ses de båda under kongressen i mars 2011 då ledarskiftet skedde. Foto: Janerik Henriksson

Mona Sahlin kände sig kluven när krisen inom Socialdemokraterna var som värst. En känsla som kröp fram inom henne var skadeglädje, berättar hon för Fredrik Skavlan i kvällens ”Skavlan” i SVT, där hon är gäst.

Den tidigare S-ledaren beskriver hur hon kände ”sorg” och att det var ”ledsamt att se förödelsen” som drabbat hennes parti när turerna kring efterträdaren Håkan Juholt var det dominerande nyhetsstoffet i medierna.

”Sedan har det funnits en del av mig, som... och den förvånade mig, där jag också kände lite... men vad trodde dom då? Trodde dom att det var så enkelt, trodde dom att det skulle bli så bra? Trodde dom att det bara var att byta en person så skulle allt lösa sig? Nästan lite skadeglad, fast det nästan är förbjudet att känna så. Så det har varit en kluven och märklig period i mitt liv”, säger Mona Sahlin i programmet.

Ett knappt tre minuter långt utdrag ur intervjun finns på SVT:s hemsida. ”Skavlan” sänds i kväll, fredag, i SVT 1 med start klockan 21.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.