Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Starkt S-fäste kräver Juholts avgång

Ytterligare en S-företrädare i landet kräver nu att Håkan Juholt avgår. Lennart Eriksson, kommunalråd i Kumla, säger till DN.se att han vill byta ut partiledaren.

Pressen ökar på Socialdemokraternas ordförande Håkan Juholt. Allt fler partimedlemmar går nu öppet ut och kräver att S-ledaren ska ställa sin plats till förfogande.

 

Kommunalrådet i Kumla, Lennart Eriksson ansluter sig nu till skaran av kritiska S-företrädare som vill peta Håkan Juholt. Han lämnar beskedet till DN.se efter ett möte med sina partikamrater i arbetarkommunen.

– Det finns inget annat alternativ än att välja en ny partiledare. Detta tar fokus på viktiga saker vi ska genomföra, säger Lennart Eriksson.

 

Kumla är en av Sveriges starkaste S-fästen. I valet förra året röstade nästan varannan väljare på Socialdemokraterna.

 

– Vi är många här som är av samma uppfattning. Besvikelsen bland våra medlemmar är stor. Vi var en av de kommuner som tyckte att Håkan var ett mycket bra förslag. Då blir ju besvikelsen extra stor i dag, säger Lennart Eriksson.

 

Tidigare på torsdagen gick Jan Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Helsingborg, ut och krävde Håkan Juholts avgång. Liknande utspel har även gjorts av Mattias Wärnsberg, oppositionsråd i Hultsfred och Göran Dahlström, kommunalråd i Katrineholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.