Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Starkt stöd för Juholt efter S-mötesrunda

Efter måndagskvällens möten med dels Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) och dels partistyrelsen (PS) talar Peter Weiderud, adjungerad i VU och PS, om ett starkt stöd för Håkan Juholt.

– Det var en mycket stark uppslutning bakom partiledaren i ett svårt läge. Det finns inga krav på några drastiska åtgärder från hans sida i det här läget, som time out eller avgång — absolut inte, säger Weiderud.

Efter att ha deltagit i ett telefonmöte med VU säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven, via sin pressekreterare:

”Jag tycker att det är bra att det nu sker en förundersökning, som ju inte ska förväxlas med brottsmisstanke. Då får vi en objektiv prövning. Håkan har mitt fulla förtroende och jag ser med intresse fram mot den viktiga partiledardebatten på onsdag då Håkan kommer att visa på de verkliga skillnaderna i politiken och vad dessa betyder för industriarbetarna.”

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.