Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 18:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/statsvetaren-den-verkliga-entusiasmen-for-ulf-kristersson-saknas/

SVENSK POLITIK

Statsvetaren: Den verkliga entusiasmen för Ulf Kristersson saknas

Foto: Paul Hansen

Sexton moderata länsförbund har ställt sig bakom Ulf Kristersson som ny partiledare. Därmed talar allt för honom – men det stöd som finns till Carl Bildt inom partiet, trots att han redan har tackat nej, kan ändå tyda på en bristande entusiasm för Kristersson.

– Om man hade haft en applådmätare på extrastämman så blir det möjligen lite svagare applåder från en del, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.