Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/studio-dn-annie-loof-c-har-inte-slappt-drommen-om-alliansen/

Politik

Studio DN: Annie Lööf (C) har inte släppt drömmen om Alliansen

Centerledaren Annie Lööf. Foto: Alexander Mahmoud

I Studio DN berättar Annie Lööf att Centerpartiet och Liberalerna har kommit varandra närmare än någonsin tidigare och att samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet fungerar över förväntan. Ändå har hon inte släppt tanken på att de fyra allianspartierna hör ihop.

Sedan valet i höstas leder Annie Lööf ett utpräglat maktparti - som styr i nästan alla regioner och i sju av tio kommuner. Hennes budskap i Almedalen är att det måste vara rättvisa villkor i hela landet. Hon säger till DN att hon är mycket orolig över larmen från kommuner med dålig ekonomi och att det är orimligt att landsbygdsbor som betalar den högsta kommunalskatten också får den sämsta välfärden. Uppgörelsen i Januariavtalet om större statsbidrag är bara en början.

Annie Lööf laddade upp för Centerpartiets dag i Almedalen med att följa Sveriges semifinal i VM och förklarar varför hon tycker att fotboll och feminism hänger ihop. Och så berättar hon vad hon egentligen har gemensamt med LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.