Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/studio-dn-magdalena-andersson-s-om-frustrationen-nar-det-kostar-tusen-spann-att-tanka/

Politik

Studio DN: Magdalena Andersson (S) om frustrationen när det kostar tusen spänn att tanka

Foto: Beatrice Lundborg

Magdalena Andersson vill inte säga att Socialdemokraterna vann valet. Och även om hon tycker att det är bra att partiet behöll regeringsmakten, så är hon påtagligt nostalgisk om det gamla budgetsamarbetet med Vänsterpartiet.

I Almedalen vill Magdalena Andersson tala om hur hon vill öka jämlikheten. Men januariavtalet gör det svårt att förverkliga visionerna. I höst ska hon lägga en budget där hon slopar värnskatten, som är en skatt för dem som tjänar mycket pengar. Inte den roligaste dagen på jobbet, säger hon i Studio DN. Hon konstaterar också att den fördelningspolitiska profilen var bättre när Socialdemokraterna förhandlade med Vänsterpartiet.

Framöver ska Magdalena Andersson också genomföra en grön skatteväxling. Men hon vill verkligen inte säga om höjd bensinskatt är en bra eller dålig idé och hon berättar att hon själv kan känna frustration på bensinstationen.

Dessutom i Studio DN - Andersson berättar varför hon inte ger pengar till tiggare och varför Bamsedoktrinen fungerar för Stefan Löfven.