Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Sverigedemokraterna fåordiga om Isovaara

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara på väg från plenissalen i riksdagen på onsdagen.
Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara på väg från plenissalen i riksdagen på onsdagen. Foto: Thomas Karlsson

Martin Kinnunen, pressansvarig hos Sverigedemokraterna är fåordig om hur partiet ser på riksdagsmannen Lars Isovaaras förolämpning av en vakt i riksdagen.

SD-riksdagsmannen Lars Isovaara har polisanmälts för att natten till onsdagen ha förolämpat en vakt i riksdagen, bland annat genom att rikta grymtande grisljud och spotta mot vakten, som har utländsk bakgrund. Till Expressen.se säger Isovaara att han kan ha sagt något i stil med ”jag orkar inte med det här invandrarsamhället” till mannen.

Bakgrunden till händelsen, som inträffade klockan två på natten, var enligt Isovaara att han kort dessförinnan blivit bestulen på sin väska av två män med utländsk bakgrund. Därför befann han sig i ett upprört tillstånd. 

I ett pressmeddelande på eftermiddagen skriver SD att Isovaara tillbakavisar att han skulle gjort grisljud mot väktaren. Vad som egentligen hände var att Isovaara grät och snyftade, står det i pressmeddelandet.

DN.se nådde Sverigedemokraternas presstalesman Martin Kinnunen på onsdag eftermiddag. 

Hur ser partiet på nattens händelse med Lars Isovaara?

– Vi vet inte exakt vad som har sagts så man måste avvakta utredningen.

Vad väntar Isovaara?

– Vi kan inte ta ställning i frågan än.

Efter den omtalade videon från Kungsgatan lämnade Erik Almqvist sina uppdrag i partiet och Kent Ekeroth tog time-out...

– Man kan inte koppla ihop de här sakerna, det är helt olika incidenter.

Att det händer så snart efter att Kungsgatan-videon uppmärksammats, vad tänker du om det?

– Jag tänker ingenting. Jag tror jag är klar nu, tack så mycket.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.