Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/tunga-l-profiler-stoder-ullenhag/

Politik

Tunga L-profiler stöder Ullenhag

Erik Ullenhag (L). Foto: Hampus Andersson

Flera tunga profiler inom Liberalerna ger Erik Ullenhag sitt stöd i kampen om partiledarposten. I tidningen Nu skriver bland andra Birgitta Ohlsson och Maria Leissner att partiledarskapet handlar om att ha visioner och långsiktiga mål.

Samtliga artikelförfattare har haft ledande positioner inom partiet och skriver att de vet vad som krävs av en partiledare. Det handlar om att ha en bred kontaktyta och förmågan att hålla ihop partiet och lyssna. Deras slutsats är att Erik Ullenhag är rätt person för uppdraget.

”Den som ständigt strävar efter att ’gå genom rutan’ och få dagliga rubriker skjuter från höften och kan därigenom skapa osäkerhet”, skriver Bonnie Bernström, Bo Könberg, Maria Leissner, Brigitta Ohlsson, Lennart Olsson, Lennart Rohdin, Gabriel Romanus, Barbro Westerholm och Olle Wästberg.

I debattartikeln efterlyses ett fördjupat samarbete med civilsamhällets organisationer. Att partiet tappat bandet till den frisinnade traditionen har bidragit till minskad förankring på många håll i landet, heter det i debattartikeln som Ekots reporter Lova Olsson twittrar ut: 

https://twitter.com/lovaolssonekot/status/1137013955048738816

Vem som efterträder Jan Björklund som partiledare avgörs den 28 juni. Erik Ullenhag kandiderar tillsammans med Nyamko Sabuni och Johan Pehrson. På söndag deltar samtliga i en utfrågning i Umeå.

Läs mer: Sabuni vill begrava vision om mångkulturellt samhälle