Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Undvek att gå i polemik med Löfven

Statsministern Fredrik Reinfeldt lät de krisdrabbade småpartiernas ledare ta stor plats i den tv-sända partiledardebatten. Han undvek efter debatten att gå i polemik med Stefan Löfven som anklagade honom för att trixa med siffror.

– Jag tycker mycket om att läsa underlag. Min ambition är att alltid ha korrekta siffror. Jag har varit mån om att använda den här debatten till att nå fram till människor och beskriva samhällsproblem som finns kvar i Sverige och vad vi kan göra åt dem, sade Fredrik Reinfeldt.

Moderatledaren höll inte med om att det var ett hårt tonläge i debatten mellan honom och den rödgröna statsministerkandidaten Stefan Löfven (S).

– Jag uppfattade det så att jag höll en lugn och konsekvent linje med syfte att nå fram till de som följde det här vid tv-apparaterna runt om i Sverige, sade han.

Men det var hårda ord från Stefan Löfven. Hur reagerade du?

– Jag förberedda mig för att tala direkt till de som tittade på den här debatten och vara öppen med att vi har kvar samhällsproblem i Sverige. Jag tror inte att det finns perfekta reformer. Jag förde min debatt i den andan, svarade han undvikande.

Även i debatten höll Reinfeldt en tillbakadragen profil och lät de krisdrabbade småpartiernas ledare Jan Björklund (FP), Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) ta desto större plats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.