Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 00:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/utbrett-problem-med-sexuella-trakasserier-och-mobbing-i-muf/

SVENSK POLITIK

Utbrett problem med sexuella trakasserier och mobbing i Muf

”Jag minns att jag var så packad att jag inte kunde gå rakt, utan jag ramlade när jag skulle ställa mig upp. Det var då han började hålla på. Dagen efter sa han jag inte fick berätta det här för någon”, säger Alice Sigfridsson.
Foto: Lisa Mattisson

Före detta och nuvarande Muf-medlemmar från olika delar av landet vittnar om mobbing och sexuella trakasserier i det egna förbundet.

DN kan avslöja att förbundsordföranden, Muf-ledningen och Moderaterna känt till minst ett av fallen utan att vidta åtgärder enligt förbundet och partiets egna rutiner.

– Vi kan tyvärr konstatera att vi har brustit både i att delge information till partiet men även i att tillse att fattade beslut om att inte delta på aktiviteter följs, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Muf.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.