Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-16 06:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/utbrett-problem-med-sexuella-trakasserier-och-mobbing-i-muf/

SVENSK POLITIK

Utbrett problem med sexuella trakasserier och mobbing i Muf

”Jag minns att jag var så packad att jag inte kunde gå rakt, utan jag ramlade när jag skulle ställa mig upp. Det var då han började hålla på. Dagen efter sa han jag inte fick berätta det här för någon”, säger Alice Sigfridsson.
”Jag minns att jag var så packad att jag inte kunde gå rakt, utan jag ramlade när jag skulle ställa mig upp. Det var då han började hålla på. Dagen efter sa han jag inte fick berätta det här för någon”, säger Alice Sigfridsson. Foto: Lisa Mattisson

Före detta och nuvarande Muf-medlemmar från olika delar av landet vittnar om mobbing och sexuella trakasserier i det egna förbundet.

DN kan avslöja att förbundsordföranden, Muf-ledningen och Moderaterna känt till minst ett av fallen utan att vidta åtgärder enligt förbundet och partiets egna rutiner.

– Vi kan tyvärr konstatera att vi har brustit både i att delge information till partiet men även i att tillse att fattade beslut om att inte delta på aktiviteter följs, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Muf.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in