Margot Wallström pratade Nordkorea med Mike Pompeo - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Utrikesminister Wallström i samtal med Mike Pompeo

Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Arkivbild.
Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) diskuterade under fredagskvällen situationen på Koreahalvön med sin amerikanske motsvarighet Mike Pompeo.

Det var vid ett telefonsamtal tidigt på fredagskvällen som de båda utrikesministrarna bland annat diskuterade situationen på den koreanska halvön och nedrustningen av Nordkoreas kärnvapen. 

– Men samtalet rörde även bilaterala frågor mellan Sverige och USA, säger Pezhman Fivrin, Margot Wallströms pressekreterare.

Tonvikten under samtalet låg dock på Nordkorea och det som händer på den koreanska halvön.

Fortsätter Sverige att spela en roll där?

– Sveriges kunskap om regionen och vårt engagemang där används av parterna när de efterfrågar stöd. Sverige bidrar om vår kunskap efterfrågas, säger Pezhman Fivrin som också noterar att Wallström diskuterat Nordkorea även med andra utrikesministrar.

Pezhman Fivrin vill inte säga om samtalet också kom att röra situationen mellan Saudiarabien och Kanada där Kanada kontaktat utrikesminister Wallström för att få stöd och råd om hur krisen mellan de båda länderna ska lösas.

– Inga andra frågor än de som rörde relationer mellan USA–Sverige och Nordkorea diskuterades.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.