Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

V oroas av ministerflört med C och L

”Det finns enstaka röster i partiet som menar att nu borde vi sitta i regeringen”, säger Jonas Sjöstedt.
”Det finns enstaka röster i partiet som menar att nu borde vi sitta i regeringen”, säger Jonas Sjöstedt. Foto: Roger Turesson

Vänsterpartiet oroas av ministrars signaler om att S och MP skulle kunna tänka sig att regera eller samarbeta med Centern och Liberalerna efter nästa val.

– Då kan ju en röst på Socialdemokraterna och Miljöpartiet vara en röst på Annie Lööf och Jan Björklund, säger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.

Han konstaterar att S- och MP-väljare då skulle få en helt annan politik, enligt honom: högerpolitik i stället för vänster.

Sjöstedt oroas av signaler som vice statsminister Isabella Lövin (MP) och finansminister Magdalena Andersson (S) gett de senaste dagarna i intervjuer med Expressen respektive Nyheter24.se.

Att det just är de som pratar om att regera, respektive samarbeta med, C och L tar han som ett tecken på det är allvar. Det är dock långt i från första gången som regeringen pratar om en önskan att samarbeta över blockgränserna.

– Nu säger man att man vill det här, det är ett politiskt vägval, tolkar Sjöstedt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.