Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 19:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/vad-kan-erna-solberg-lara-anna-kinberg-batra/

Politik

Vad kan Erna Solberg lära Anna Kinberg Batra?

Bild 1 av 6 DN möter Norges statsminister Erna Solberg i Tromsø.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 6 ”Jag gick igenom en period i början när jag försökte vara annorlunda och det gick bara dåligt. Det lönade sig att lita mer på sig själv och lite mindre på alla andra”, säger Erna Solberg, som är Norges andra kvinnliga statsminister.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 6 Det är många bud om riktningen när Erna Solberg gästar Arctic Frontiers. Statssekreteraren Sigbjørn Aanes, till vänster, skakar hand.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 6 Norges statsminister Erna Solberg och Sveriges utrikesminister Margot Wallström, sida vid sida på Arctic Frontiers inledande paneldebatt.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 6 Erna Solberg i Tromsø, mer än 100 mil norr om Oslo och Norges sjunde största stad. Den 11 september är det val till stortinget, Norges riksdag. ”Jag tror att vi har en bra chans att få en borgerlig majoritet. Och sedan ska vi då få till en borgerlig regering. Det är ju det som är utmaningen i dag”, säger Erna Solberg.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 6 av 6 Erna Solberg om Anna Kinberg Batra: "Hon är extremt välordnad och duktig och smart. Jag brukar säga till henne att hon måste sänka axlarna och släppa loss lite. Hon har en otroligt fin humoristisk sida."
Foto: Lise Åserud/NTB

Svenska politiker sneglar mot Norge med bävan och beundran. Hårdare gränser. Mindre polariserat debattklimat. Är det vad exemplet Erna Solberg leder fram till? Norges statsminister om högerns dilemma, vännen Anna Kinberg Batra och ”Skam”-febern.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in