Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 23:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/valarets-forsta-partiledardebatt/

SVENSK POLITIK

Löfven utesluter inte militär mot gängkriminalitet

2 min 35 sek. Gängkriminalitet och otrygghet fick stor plats i årets första riksdagsdebatt. Statsminister Stefan Löfven (S) uteslöt inte att sätta in militär mot gängen.
Bild 1 av 1
Foto: Henrik Montgomery/TT

På onsdagen höll valårets första partiledardebatt i riksdagen. En av huvudfrågorna var brottslighet i samhället. De flesta verkade eniga om att en stor satsning på polismyndigheten är rätt väg att gå.

Statsminister Stefan Löfven öppnade upp för möjligheten att sätta in militär som medhjälp till polisen.

– Det är inte min första åtgärd att sätta in militär, men jag är beredd att göra vad som behövs för att se till att den grova organiserade brottsligheten ska bort, sade Löfven efter partiledardebatten i riksdagen till TT.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.