Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/valjare-gick-till-fel-lokal-nekades-att-rosta/

SVENSK POLITIK

Väljare gick till fel lokal – nekades att rösta

Centerledaren Annie Lööf gick inte till fel lokal när hon i onsdags förtidsröstade i årets kyrkoval. Andra gjorde det på själva valdagen och fick då inte lämna sin röst.
Centerledaren Annie Lööf gick inte till fel lokal när hon i onsdags förtidsröstade i årets kyrkoval. Andra gjorde det på själva valdagen och fick då inte lämna sin röst. Foto: Janerik Henriksson / TT

Flera personer har nekats att rösta i kyrkovalet, eftersom de gått till en ”vallokal” i stället för en ”röstningslokal”. Det hela handlar om en begreppsförvirring som inte är helt lätt att bena upp.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.