Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politik/valresultat-2018-folj-valet-och-resultatet-i-var-liverapportering/

SVENSK POLITIK

Valresultat 2018: Följ valet och resultatet i vår liverapportering

Hofzy Kassim röstade för första gången i sin vallokal i Göteborg. ”Det känns som en ära”, säger han.
Hofzy Kassim röstade för första gången i sin vallokal i Göteborg. ”Det känns som en ära”, säger han. Foto: Tomas Ohlsson

Det var länge extremt jämnt mellan det rödgröna blocket och Alliansen efter söndagens val, men nu står det klart att de rödgröna tog en knapp seger med 144 mandat mot Alliansens 143. Men vem som får bilda regering är långt ifrån klart.

Här kan du se valresultatet, och läsa vår liverapportering från valdagen tills det slutliga resultat presenterades.

DN Text

Läs vår direktrapportering från valet

Liveeventet är inte längre tillgängligt.

Läs också:
Röstsiffrorna där du bor • Blockfördelning • Här är partierna störst

Vem får bilda regering? Så bestäms det – steg för steg

7 scenarier: Så kan Löfven och Kristersson knipa statsministerposten

Ämnen i artikeln

Val 2018
Riksdagen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt