Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

Var ligger dina sympatier – få svar med Valkompassen

Other: Henrik Montgomery/TT

Valfläsk, hätska debatter och brutna löften. Vilket parti ska få din röst? Frågan är kanske inte självklar. 

Valkompassen kan hjälpa till att hitta rätt bland alla partierna i riksdagen. 

VAL 2018

Valkompassen är ett slags quiz, där användaren uppmanas att svara på 25 sakpolitiska frågor. Resultatet kan sedan användas som en vägvisare åt vilket håll dina partisympatier lutar.

Produkten är framtagen av TT Nyhetsbyrån tillsammans med politikjournalisten och författaren Christer Isaksson samt Tommy Möller som är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet. 

– Valkompassen behandlar samtliga partier på ett likvärdigt sätt. Oavsett om ett parti är litet eller stort inför valrörelsen ska det synas och framträda på exakt samma sätt och i samma omfattning, säger Christer Isaksson till TT. 

De har undersökt vad de olika partierna har beskrivit för typ av politik i sina partiprogram samt i olika utspel. Dessutom har de låtit riksdagspartiernas främsta företrädare svara på de 25 frågorna och utgått från svaren när de utformade Valkompassen. Frågorna är utvalda med omsorg och representativa för den aktuella politiska debatten.

Valkompassen är till för dig som känner dig osäker på vilket parti som ska få din röst. Men den kan även användas till att kontrollera om ditt valda parti fortfarande speglar dina åsikter. Valkompassen kommer också att uppdateras kontinuerligt för att hänga med i diskussionssvängarna under valåret. 

Självklart är dina svar helt anonyma. Utvecklarna har även valt att anonymisera ip-adresserna från vilka svaren skickas. 

GÖR VALKOMPASSEN HÄR!

Läs mer: Ökar klyftorna? Växer vårdköerna? Löser polisen fler brott? – DN reder ut de viktiga valfrågorna

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.