Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Politik

VBK Årets Almedalsbloggare 2013

DN:s Viktor Barth-Kron, 27, har blivit utsedd till Årets bloggare i Almedalen. "En blogg och en person som förnyar den politiska journalistiken från grunden med humor, insikt och snabbhet", skriver juryn i sin motivering.

– Det är alltid kul att få uppskattning för sitt jobb, från läsare eller som i det här fallet från en jury med kunnigt folk. Men veckan är inte slut än, det är två dygns jobb kvar.

Hur skulle du själv beskriva ditt bloggande?

– Det var en väldigt fin motivering, så jag ska inte tillägga något som förstör... nej, men här i Visby har jag försökt fånga upp det som kanske faller lite mellan stolarna annars. Partiledartalen är huvudsaken under veckan och så ska det vara, men runt det pågår en ständig idékommers som också kan skildras. Och, som vanligt, försöka tillgängliggöra politikens ibland krångliga vändor. Det är ofta roligare än det ser ut.

Vilka inlägg ger mest respons?

– De som sätter udden mot ett parti eller en företeelse, helst så att de "drabbade" kan skratta självironiskt samtidigt som deras motståndare jublar.

Har du några stilistiska förebilder?

– Mängder, men jag försöker hitta ett eget uttryck så gott det går.

Varje år delar Bloggplats H12 ut utmärkelsen. Juryn består av mediestrateger, journalister och representanter för näringslivet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.