Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Vill förbjuda bemanningsföretag

Kongressen beslutade mot partiledningens vilja att bemanningsföretag ska förbjudas.

Partistyrelsen ville nöja sig med en ökad kontroll men kongressen ville gå hårdare fram. Enligt beslutet ska även möjligheter till allmän visstidsanställning avskaffas och möjligheterna till timanställningar starkare begränsas. Beslutet fattades med röstsiffrorna 112—92.

Kongressen slog också fast att Vänsterpartiet ska ta på sig rollen att vara den drivande och offensiva kraften för sextimmars arbetsdag, med röstsiffrorna 127—80.

Mot partistyrelsens vilja sade kongressen nej till att vänsterpartisterna ska kalla sig för "välfärdsfeministerna". En stor majoritet ogillade den nya benämningen. Röstsiffrorna blev 127—80.

På miljöområdet gjordes ett tillägg i miljöfrågan: en lösning på den "kräver att vi bryter mot marknadstänkandet och arbetar för en ny ekonomisk världsordning".

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.