Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Wallström öppen för S-jobb

Margot Wallström säger inte nej till en återkomst i Socialdemokraterna. Efter 13 år med internationella uppdrag i Bryssel och New York är hon på väg hem igen. Men hennes konsekventa nej till partiledarskap håller i sig, säger hon till Värmlands Folkblad.

– Ja, det borde väl vara ganska känt vid det här laget vad jag tycker i den frågan. Jag har inte ändrat mig.

Margot Wallström har varit mångas önskenamn i spekulationerna kring efterträdare till både Göran Persson och Mona Sahlin, både inom partiet och bland väljare. Men hon har varit tydlig med att hon inte vill ha det uppdraget. I stället har hon ägnat sin kraft åt EU-arbete som kommissionär i tio år.

De senaste två åren har hon varit FN:s särskilda representant för kvinnors utsatta situation i krig och konflikter. Det uppdraget tar slut inom kort, i samma veva som hennes parti är i trängt opinionsläge och utan ledare. Hon vill inte bli det, men kan tänka sig andra partiuppdrag.

– Det får jag ta ställning till då, svarar hon på tidningens fråga om hur hon skulle ställa sig till förfrågningar om andra uppdrag inom S.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.