Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/politiker-vill-dopa-om-plats-i-centrala-goteborg-till-gui-minhais-torg-far-stod-av-cecilia-malmstrom/

NYHETER

Politiker vill döpa om plats i centrala Göteborg till Gui Minhais torg – får stöd av Cecilia Malmström

Liberala ungdomsförbundet i Väst föreslår att Grönsakstorget i Göteborg ska döpas om till Gui Minhais torg. Vid torget ligger Kinas generalkonsulat, landets flagga hänger på fasaden. T v Olle Johnsson, utrikespolitisk talesperson för Luf, och Sandra Daniel, ordförande för Väst-distriktet.
Foto: Lars Näslund

Efter fängelsedomen mot bokförläggaren Gui Minhai öppnar även Vänsterpartiet i Göteborg för en omprövning av stadens samarbetsavtal med vänorten Shanghai.

Samtidigt föreslår Liberala ungdomsförbundet att Grönsakstorget i Göteborg döps om till ”Gui Minhais torg” – och får stöd av förre EU-kommissionären Cecilia Malmström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.