Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/rodgront-forslag-om-ebo-risk-asylsokande-koper-adress-i-majorna-men-bor-i-biskopsgarden/

NYHETER

Rödgrönt förslag om ebo: ”Risk att asylsökande köper adress i Majorna men bor i Biskopsgården”

Den gamla stadsdelen Majorna i Göteborg är attraktiv för många och ligger en bra bit från de ”särskilt utsatta” områdena. Risk finns att asylsökande skulle köpa sig adresser här men bo kvar i till exempel Biskopsgården, varnar Vänster- och Miljöpartiet.
Foto: Magnus Hallgren

Göteborgs kommun borde ordna lägenheter till nyanlända i stadsdelar som inte har stora sociala problem.

Annars riskeras en ännu större svart marknad där asylsökande köper adresser i till exempel ”fina” Majorna medan man bor kvar i ”särskilt utsatta” Biskopsgården. Det skriver tre partier i ett förslag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.