Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 11:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/rodgront-forslag-om-ebo-risk-asylsokande-koper-adress-i-majorna-men-bor-i-biskopsgarden/

NYHETER

Rödgrönt förslag om ebo: ”Risk att asylsökande köper adress i Majorna men bor i Biskopsgården”

Den gamla stadsdelen Majorna i Göteborg är attraktiv för många och ligger en bra bit från de ”särskilt utsatta” områdena. Risk finns att asylsökande skulle köpa sig adresser här men bo kvar i till exempel Biskopsgården, varnar Vänster- och Miljöpartiet.
Den gamla stadsdelen Majorna i Göteborg är attraktiv för många och ligger en bra bit från de ”särskilt utsatta” områdena. Risk finns att asylsökande skulle köpa sig adresser här men bo kvar i till exempel Biskopsgården, varnar Vänster- och Miljöpartiet. Foto: Magnus Hallgren

Göteborgs kommun borde ordna lägenheter till nyanlända i stadsdelar som inte har stora sociala problem.

Annars riskeras en ännu större svart marknad där asylsökande köper adresser i till exempel ”fina” Majorna medan man bor kvar i ”särskilt utsatta” Biskopsgården. Det skriver tre partier i ett förslag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in