Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/samsungs-android-mobil-till-europa-i-juni/

NYHETER

Samsungs Android-mobil till Europa i juni

Samsungs nya mobiltelefon med Googles operativsystem Android börjar säljas i Europa i juni. Det blir en av de första apparaterna som testar gränserna för Googles öppna, royaltyfria mobilsystem.

Samsung I7500 är en avancerad telefon av de större slaget, med alla de konventionella funktionerna som kamera, bluetooth och extra minnesplats. Den kan också använda trådlösa wifi-nät. Skärmen använder oled-teknik, ett energisparande alternativ med bättre bildkvalitet som kommer att bli vanligt de kommande åren.

Att telefonen använder Google Android innebär bland annat att den har stöd för Googles olika tjänster som Gmail, Google Calendar och Google Maps.

En av de mer unika och lockande sidorna hos Google Android är att operativsystemet är byggt från grunden att ge tredjepartsprogram full tillgång till telefonens funktioner. Utrymmet för kreativ utveckling är alltså stort, något som telefontillverkarna hoppas kan locka kunder med intresse för spel, media och webbfunktioner.

Ämnen i artikeln

Samsung
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt