Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sista-etappen-pa-resan-mot-ett-liv-som-ska-bli-lyckligt/

NYHETER

Sista etappen på resan mot ett liv som ska bli lyckligt

Bild 1 av 3 Polisen ser mellan fingrarna när tåget från Rom fylls med förhoppningsfulla barn på flykt. Enligt reglerna borde de lämna fingeravtryck och söka asyl i Italien, men de vill vidare.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 3 Transitlägren i Rom skickar med flyktingarna en påse när de ska vidare, här med tandborste, bönor, mjölk, vatten och tvål.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 3 En biljett till den norditalienska staden Bolzano. En biljett vidare till München. Men sedan är målet Sverige.
Foto: Lotta Härdelin

Allt fler ensamma flyktingbarn anländer till Sverige.

Under första halvåret i år har det kommit nästan dubbelt så många som under samma period förra året. Många pojkar flyr från Afghanistan, Somalia och Eritrea.

DN träffade 16-årige Josef från Eritrea på ett härbärge i Rom. Hans dröm är att bli hudläkare i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.