Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-11 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sommarens-extremvader-i-bilder/

Nyheter

Sommarens extremväder i bilder

Bild 1 av 16 Två gigantiska bränder i Kalifornien, USA, har spridit sig så snabbt att de blivit en och samma brand och därmed blivit största terrängbranden i delstatens historia.
Foto: Hector Amezcua/AP
Bild 2 av 16 Värmeböljan i Tokyo i juli fick många att ifrågasätta beslutet att hålla OS i Japan under sommarmånaderna 2020.
Foto: Eugene Hoshiko/AP
Bild 3 av 16 Bränder rasade på uppåt 70 platser i Sverige under juli månad. Här i Pålgård strax utanför Hammarstrandi juli.
Foto: Sofia Nahringbauer
Bild 4 av 16 En flicka svalkar sig i duschen som räddningstjänsten i staden Rivne i Ukraina satt upp.
Foto: Sergei Supinsky/AFP
Bild 5 av 16 Skogsbrand vid New Theri i Uttatakhand i Indien den 24 maj.
Foto: Prakash Singh/AFP
Bild 6 av 16 I en förort till Hanoi i Vietnamn ror invånarna gatorna fram den 2 augusti. Kraftiga regnskurar i över 10 dagar översvämmade staden.
Foto: Nhac Nguyen/AFP
Bild 7 av 16 En värmebörja drog in över Europa i början av sommaren och har hållit sig kvar. I Albanien nådde termometern 38 grader den 8 augusti.
Foto: Gent Shullaku/AFP
Bild 8 av 16 NASA:s astronaut Ricky Arnold tog en bild av jorden den 3 augusti. På bilden kan man tydligt se skogbranden som härjar Kalifornien.
Foto: Ricky Arnold/NASA
Bild 9 av 16 Räddningspersonal letar efter överlevande i en moské i Pemenang på Lombok efter att ett jordskalv drabbat ön den 5 augusti. Indonesiens statliga nyhetsbyrå uppgav att 347 omkommit till följd av skalvet. Bara dagar senare drabbades ön av ytterligare ett jordskalv.
Foto: Adek Berry/AFP
Bild 10 av 16 Det har varit varmt också i Kina, där många valde att svalka sig i en pool i Yangzhou i början av augusti.
Foto: AFP
Bild 11 av 16 Glaciären på Kebnekaises topp har smält och är därmed inte längre Sveriges högsta topp, i stället är det Kebnekaises nordtopp som nu innehar rekordet.
Foto: Gunhild Ninis Rosqvist
Bild 12 av 16 Skogsbrand i Belem på Algarvekusten i Portugal 8 augusti. Omkring 17.000 hektar skog har brunnit.
Foto: Miguel A. Lopes/EPA
Bild 13 av 16 Kraftiga vindar drar med sand från ett fält i Weiterstadt-Graefenhausen nära Darmstadt i Tyskland, 9 augusti.
Foto: Alexander Keutz/AFP
Bild 14 av 16 Ett par tar en bild vid Rhôneglaciären i Schweiz. Glaciären har täckts med skum som ska förhindra att den fortsätter smälta.
Foto: Fabrice Coffini/AFP
Bild 15 av 16 En lantbrukare dumpar en last med tomat på sin åker i Perly-Certoux i Schweiz. Värmeböljan som drabbat Europa under sommaren har gjort att tomaterna mognat för tidigt och skapat ett överflöd av varan.
Foto: Fabrice Coffrini/AFP
Bild 16 av 16 Minst 74 personer omkom i de omfattande skogsbränderna som härjade kring den grekiska huvudstaden Aten. Många döda hittades i sina hem eller i sina bilar i strandorten Mati, fyra mil öster om Aten, 24 juli.
Foto: Anders Hansson

Bränder, värmebölja, översvämningar och jordskalv. Sommarens väder har drabbat människor över hela världen. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in