Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 20:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sommarens-extremvader-i-bilder/

Nyheter

Sommarens extremväder i bilder

Bild 1 av 16 Två gigantiska bränder i Kalifornien, USA, har spridit sig så snabbt att de blivit en och samma brand och därmed blivit största terrängbranden i delstatens historia.
Foto: Hector Amezcua/AP
Bild 2 av 16 Värmeböljan i Tokyo i juli fick många att ifrågasätta beslutet att hålla OS i Japan under sommarmånaderna 2020.
Foto: Eugene Hoshiko/AP
Bild 3 av 16 Bränder rasade på uppåt 70 platser i Sverige under juli månad. Här i Pålgård strax utanför Hammarstrandi juli.
Foto: Sofia Nahringbauer
Bild 4 av 16 En flicka svalkar sig i duschen som räddningstjänsten i staden Rivne i Ukraina satt upp.
Foto: Sergei Supinsky/AFP
Bild 5 av 16 Skogsbrand vid New Theri i Uttatakhand i Indien den 24 maj.
Foto: Prakash Singh/AFP
Bild 6 av 16 I en förort till Hanoi i Vietnamn ror invånarna gatorna fram den 2 augusti. Kraftiga regnskurar i över 10 dagar översvämmade staden.
Foto: Nhac Nguyen/AFP
Bild 7 av 16 En värmebörja drog in över Europa i början av sommaren och har hållit sig kvar. I Albanien nådde termometern 38 grader den 8 augusti.
Foto: Gent Shullaku/AFP
Bild 8 av 16 NASA:s astronaut Ricky Arnold tog en bild av jorden den 3 augusti. På bilden kan man tydligt se skogbranden som härjar Kalifornien.
Foto: Ricky Arnold/NASA
Bild 9 av 16 Räddningspersonal letar efter överlevande i en moské i Pemenang på Lombok efter att ett jordskalv drabbat ön den 5 augusti. Indonesiens statliga nyhetsbyrå uppgav att 347 omkommit till följd av skalvet. Bara dagar senare drabbades ön av ytterligare ett jordskalv.
Foto: Adek Berry/AFP
Bild 10 av 16 Det har varit varmt också i Kina, där många valde att svalka sig i en pool i Yangzhou i början av augusti.
Foto: AFP
Bild 11 av 16 Glaciären på Kebnekaises topp har smält och är därmed inte längre Sveriges högsta topp, i stället är det Kebnekaises nordtopp som nu innehar rekordet.
Foto: Gunhild Ninis Rosqvist
Bild 12 av 16 Skogsbrand i Belem på Algarvekusten i Portugal 8 augusti. Omkring 17.000 hektar skog har brunnit.
Foto: Miguel A. Lopes/EPA
Bild 13 av 16 Kraftiga vindar drar med sand från ett fält i Weiterstadt-Graefenhausen nära Darmstadt i Tyskland, 9 augusti.
Foto: Alexander Keutz/AFP
Bild 14 av 16 Ett par tar en bild vid Rhôneglaciären i Schweiz. Glaciären har täckts med skum som ska förhindra att den fortsätter smälta.
Foto: Fabrice Coffini/AFP
Bild 15 av 16 En lantbrukare dumpar en last med tomat på sin åker i Perly-Certoux i Schweiz. Värmeböljan som drabbat Europa under sommaren har gjort att tomaterna mognat för tidigt och skapat ett överflöd av varan.
Foto: Fabrice Coffrini/AFP
Bild 16 av 16 Minst 74 personer omkom i de omfattande skogsbränderna som härjade kring den grekiska huvudstaden Aten. Många döda hittades i sina hem eller i sina bilar i strandorten Mati, fyra mil öster om Aten, 24 juli.
Foto: Anders Hansson

Bränder, värmebölja, översvämningar och jordskalv. Sommarens väder har drabbat människor över hela världen. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in