Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 08:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/stor-undersokning-det-tycker-boende-i-utsatta-omraden-ar-viktigast-att-forbattra/

Nyheter

Stor undersökning: Det tycker boende i utsatta områden är viktigast att förbättra

Arzo Momand har bott i Hjällbo i ett år. Hon flyttade dit från Bergsjön. Här är hon ute på promenad med sonen Anas, 14 månader gammal. Arzo säger att hon trivs bra i området.
Arzo Momand har bott i Hjällbo i ett år. Hon flyttade dit från Bergsjön. Här är hon ute på promenad med sonen Anas, 14 månader gammal. Arzo säger att hon trivs bra i området. Foto: Tomas Ohlsson

Invånarna i två av Sveriges 22 ”särskilt utsatta områden” har nu själva fått berätta i två stora undersökningar om hur de ser på tillvaron där de bor.

– Det som slagit mig mest är hur vanlig ”men skärp er”-attityden är, säger statsvetaren och professorn Peter Esaiasson, en av de ansvariga bakom undersökningarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in