Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/studio-dn-27-april-varlden-forundras-over-sveriges-hantering-av-coronakrisen/

Nyheter

Studio DN 27 april: Världen förundras över Sveriges hantering av coronakrisen

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN
Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Sverige har nagelfarits i världens medier under den senaste månaden, enligt hittills opublicerad data som beskriver den internationella rapporteringen. I en tid när alla länder tittar på varandra för att dra lärdomar om hur viruset ska bekämpas så har det svenska tillvägagångssättet rönt ett historiskt stort intresse.

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s reporter Mikael Delin, som tillsammans med reportern Emma Bouvin, granskat rapporteringen om Sverige.

– Som mest har det producerats 6.000 engelskspråkiga artiklar på en dag – över tid och på alla språk handlar det om hundratusenstals artiklar, säger Mikael Delin i podden.

Det handlar dock inte huvudsakligen om desinformation och propaganda, som ofta är fallet när det gäller rapportering om Sverige:

- I första hand handlar om det en genuin vilja att förstå hur Sverige agerar och varför Sverige för annorlunda, säger Mikael Delin.

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Läs mer: Så har bilden av Sverige ändrats under krisen 

Läs mer: Vem är tysken som ställer Tegnell mot väggen?