Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 00:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/studio-dn-27-april-varlden-forundras-over-sveriges-hantering-av-coronakrisen/

NYHETER

Studio DN 27 april: Världen förundras över Sveriges hantering av coronakrisen

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Sverige har nagelfarits i världens medier under den senaste månaden, enligt hittills opublicerad data som beskriver den internationella rapporteringen. I en tid när alla länder tittar på varandra för att dra lärdomar om hur viruset ska bekämpas så har det svenska tillvägagångssättet rönt ett historiskt stort intresse.

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Sanna Björling med DN:s reporter Mikael Delin, som tillsammans med reportern Emma Bouvin, granskat rapporteringen om Sverige.

– Som mest har det producerats 6.000 engelskspråkiga artiklar på en dag – över tid och på alla språk handlar det om hundratusenstals artiklar, säger Mikael Delin i podden.

Det handlar dock inte huvudsakligen om desinformation och propaganda, som ofta är fallet när det gäller rapportering om Sverige:

- I första hand handlar om det en genuin vilja att förstå hur Sverige agerar och varför Sverige för annorlunda, säger Mikael Delin.

STUDIO DN  
Svenska coronastrategin väcker enormt intresse världen över
0:00 / 15:47

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Läs mer: Så har bilden av Sverige ändrats under krisen

Läs mer: Vem är tysken som ställer Tegnell mot väggen?

Ämnen i artikeln

DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt