Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Nyheter

Svenskt konsthantverk får sju miljoner kronor

Sju miljoner kronor under tre år. Det är vad Iaspis (International artists studio program in Sweden) har fått för sin nya satsning "Craft in dialogue". Projektledarna Päivi Ernkvist och Love Jönsson menar att "konsthantverk" är ordet för dagen - även i England och Holland har det återigen börjats tala om "craft". Projektet är ett direkt resultat av Susanne Helgesons utredning "Nu är det konsthantverkets tur" från 2002 som syftar till att öka konsthantverkets internationella utbyte.

- Vi organiserar hellre många små utställningar med en eller två curatorer än stora samlingsutställningar med juryutvalda objekt, Säger Ernkvist och Jönsson som redan har inlett samtal med bland annat Röhsska museet, Nationalmuseum, Riksutställningar och Svensk Form.

"Craft in dialogue" kommer även att producera böcker och kataloger. En essäsamling om samtida svenskt konsthantverk är planerad till 2004.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.