Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ingen gripen för knivskärning i Malmö

Ingen har gripits för knivskärningen av en 16-årig pojke i Malmö strax före midnatt. Han fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

– Han är vaken och talbar på plats när vi anländer, men jag vill inte gå in på vad som har sagts i förhör kring det, säger polisens presstalesperson Nils Norling till TT.

Polisen har inte helt klarlagt vad som föregick knivskärningen, som rubriceras som mordförsök.

Polisen har samlat in vittnesuppgifter och tagit pojkens kläder i beslag. Området, i närheten av centralstationen i Malmö, har undersökts av kriminaltekniker.

Enligt tidigare polisuppgifter till Sydsvenskan var det flera gärningsmän som jagade pojken, men detta är ingenting som Nils Norling vill kommentera.

– Vi behöver kontrollera de uppgifter vi har själva först och klarlägga det för oss själva innan vi kan berätta någonting mer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.