Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 12:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/18-arig-man-anhallen-misstankt-for-mordforsok-pa-skola/

SVERIGE

18-årig man anhållen misstänkt för mordförsök på skola

En 18-årig man anhölls på lördagen misstänkt för mordförsök på en gymnasieelev på en skola i Halmstad, enligt polisen.

Det var på fredagen en elev på en gymnasieskola knivskadades i nacken efter ett bråk.

Läs mer: Elev skadad i knivbråk på skola i Halmstad

Eleven fördes till sjukhuset med lindriga skador. Gärningsmannen hann fly från skolan och sökte av polisen.

Den 18-årige mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, anhölls i sin frånvaro och kunde gripas sent på fredagskvällen i centrala Halmstad.

– Efter förhör med mannen beslutade åklagaren att anhållandet ska kvarstå, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson hos Göteborgspolisen.

18-åringen är en före detta elev på skolan och är bekant med offret.  Men vad motivbilden till knivskärningen är vill inte polisen gå in på.

– Offret har gett sin bild av händelsen. Men vi ska hålla förhör med en del vittnen innan vi kan gå ut med en motivbild, säger Thomas Fuxborg.

Hur ställer sig 18-åringen till anklagelserna?

– Det har jag inga uppgifter om, säger Thomas Fuxborg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt