Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/19-aring-atalas-for-mordforsok-pa-hisingen/

Sverige

19-åring åtalas för mordförsök på Hisingen

Övervakningsbild av den misstänkte 19-åringen i samband med mordförsöket på Hisingen. Bilden är hämtad från förundersökningen.
Övervakningsbild av den misstänkte 19-åringen i samband med mordförsöket på Hisingen. Bilden är hämtad från förundersökningen. Foto: Polisen

En 19-årig man åtalas för mordförsök, misstänkt för att ha angripit en kvinna bakifrån vid Lindholmsallén på Hisingen i Göteborg. Mannen ska ha hållit fast kvinnan och huggit mot hennes kropp upprepade gånger.

En lördagsnatt i december förra året överfölls plötsligt en kvinna i 30-årsåldern vid Lindholmsallén på Hisingen i Göteborg. En för kvinnan okänd man angrep henne bakifrån, höll ner henne mot marken med ena armen och högg henne upprepade gånger mot kroppen med en kniv.

– Det var en våldsam attack som lika gärna kunnat sluta i ett mord. Kvinnan fick minst 20 olika stick- och skärskador varav åtminstone en var direkt livshotande, säger Annika Johansson, utredningsledare vid sektionen för grova brott i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Kniven har inte återfunnits men däremot ett knivfodral och på det kunde polisens tekniker säkra spår av dna, ett fynd som så småningom skulle leda till ett genombrott i utredningen.

Utredningen pågick i flera månader utan att polisen lyckades identifiera en misstänkt gärningsman, men när en 19-årig man dna-topsades i samband med en annan brottsutredning i Skaraborg blev det träff i systemet.

– Det blev genombrottet i det här spaningsärendet. I det läget hade vi inte lyckats identifiera gärningsmannen trots stora ansträngningar. Nu kunde vi utreda den misstänktes rörelser vid tiden för brottet och klarlägga händelseförloppet. Åtalet bygger på en omfattande brottsutredning där tekniska och digitala bevis står i centrum, säger Annika Johansson i pressmeddelandet.

Den misstänkte 19-åringen förnekar brott.

Läs mer om vad som händer i Göteborg.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt