Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/20-aring-med-horlurar-pakord-av-sparvagn-polisen-varnar-trafikanter/

Sverige

20-åring med hörlurar påkörd av spårvagn – polisen varnar trafikanter

En man i 20-årsåldern blev påkörd av en spårvagn i centrala Göteborg på fredagsförmiddagen. Enligt vittnesuppgifter till polisen har han gått rakt ut i gatan med hörlurar i öronen. Mannen fördes till sjukhus med huvudskador. 

Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg såg flera personer hur den unge mannen gick ut över spåren på Ullevigatan i Göteborg. 

– Han noterar inte att en spårvagn kör ut samtidigt. Som tur är verkar det ha gått rätt okej. Han blev snabbt omhändertagen, säger Christer Fuxborg.

Mannen blödde från huvudet men var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Enligt vittnen på platsen hade han hörlurar i öronen och såg inte spårvagnen. 

Christer Fuxborg som själv är van att cykla genom centrala staden varnar trafikanter för att släppa uppmärksamheten på omgivningen. 

– Det är lätt att du hamnar i din egen lilla värld och går rätt ut framför en bil eller spårvagn. Där vill jag höja ett varningens finger, att man måste vara vaksam, säger han.

Använder du själv hörlurar när du cyklar?

– Absolut inte, nej för sjutton. Jag är snart 60 år, jag har tillräckligt ont i kroppen utan att behöva utsätta mig för någon fara.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt