Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/20-nya-avlidna-i-covid-19-rapporteras-pa-lordagen/

Sverige

20 nya avlidna i covid-19 rapporteras på lördagen

Folkhälsomyndigheten uppgav vid 14.00-tiden på lördagen att 20 personer rapporterats in från regionerna som avlidna i covid-19 det senast dygnet. Det totala antalet döda är nu 4.874, 2.202 kvinnor och 2.672. Antalet med konstaterad smitta hittills är nu 50.931. 

Nästan 2.300 har fått iva-vård, 596 kvinnor och 1.669 män. 

Folkhälsomyndigheten har slutat med den dagliga presskonferensen klockan 14.00 om utvecklingen av smittspridningen i Sverige i den pågående pandemin, och övergår till att rapportera två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar. 

I samband med detta slutar man också med uppdateringen av siffror på hemsidan som skett även på helgerna. Det är enbart på vardagar som nya uppgifter om nya smittade, antal iva-vårdade och avlidna kommer att rapporteras.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt