Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 04:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/23-arig-man-haktad-for-medhjalp-till-mordet-pa-karolin-hakim/

Sverige

23-årig man häktad för medhjälp till mordet på Karolin Hakim

31-åriga Karolin Hakim sköts ihjäl på öppen gata i augusti förra året.
31-åriga Karolin Hakim sköts ihjäl på öppen gata i augusti förra året. Foto: Anders Hansson

En 23-årig man är nu häktad misstänkt för medhjälp till mordet på Karolin Hakim i Malmö. Mannen är även misstänkt för delaktighet i mordförsöket på kvinnans sambo och deras barn. 

– Jag anser att bevisningen är mycket svag, säger 23-åringens advokat Magnus Lundh. 

I lördags förra veckan beslutade åklagaren Pär Andersson att anhålla en 23-årig man i sin frånvaro. Mannen greps dagen därpå.

Mordet på Karolin Hakim begicks mitt på dagen den 26 augusti förra året på Sergels väg i Malmö. Enligt vittnen höll Karolin Hakim sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan. På platsen fanns även barnets pappa.

Gärningsmännen flydde i en bil som senare hittades brinnande några kilometer bort. Polisens teori är att mördarna var ute efter sambon. 

Den misstänkte 23-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för en rad grova våldsbrott, är även misstänkt för medhjälp till mordförsök på Karolin Hakims sambo och deras barn.

I onsdags hölls häktningsförhandlingarna i Malmö tingsrätt. Mannen häktades då på sannolika skäl i fyra veckor för alla punkter som åklagaren begärt. 23-åringen är även misstänkt för grovt vapenbrott, som han ska ha begått en månad efter mordet.

Åklagaren Pär Andersson vill inte något om varför 23-åringen är misstänkt och när han blev intressant i utredningen.

– Jag kan inte berätta något om det. Det är hemligt, säger Pär Andersson.

Han säger att troligen kommer att begära att häktningen förlängs igen om fyra veckor.

23-åringens försvarare Magnus Lundh säger att hans klient förnekar alla brottsanklagelser. 

– Vi kommer med största sannolikhet att begära omprövning av häktningsbeslutet redan om två veckor. 

Hur ser du på utredningen och den bevisning åklagaren har lagt fram? 

– Åklagaren har belagt fallet med yppandeförbud. Men jag anser att bevisningen mot min klient är mycket svag, säger Magnus Lundh. 

Tillsammans med 23-åringen har polisen nu tre misstänkta i utredningen. Två män har tidigare häktats misstänkta för inblandning i mordet och mordförsöken, men är nu försatta på fri fot.

Läs mer: Mordet som skakade Sverige fortfarande olöst