Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 00:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/25-aring-haktad-for-manniskorov-och-misshandel-i-kristianstad/

Sverige

25-åring häktad för människorov och misshandel i Kristianstad

Flera personer skadades i en knivhändelse under måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En 25-årig man häktades på torsdagen för människorov och misshandel mot en man samt misshandel mot en annan. Det handlar om det uppmärksammade fallet i där två nakna blodiga män ska ha siktats på ett tak i centrala Kristianstad.

– Brotten riktar sig mot två personer, människorov och grov misshandel mot en samt grov misshandel mot en annan. Brottsplatserna är i samma lägenhetsområde, alltså flerfamiljshusen angränsar till varandra, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg som nu ska väcka åtal senast den 29 augusti.

Läs mer: Tidningsbud en av de drabbade i Kristianstad

Något motiv eller någon närmare beskrivning av vad som ska ha hänt vill hon inte gå in på och torsdagens häktningsförhandling skedde bakom stängda dörrar. 25-åringens försvarare Peter Olofsson vill heller inte säga något.

– Det enda jag kan konstatera är att han är begärd häktad, misstänkt för tre brott. Min klient förnekar att han har gjort sig skyldig till dem och i förhör har han berättat om skälen till det, men det kan jag inte gå in på, säger Peter Olofsson.

Polis larmades till J H Dahlsgatan klockan 11.30 i måndags för att flera vittnat om två nakna blodiga män i lägenheter och på tak. Den ena ska ha haft ett slags tillhygge och efter att båda först greps släppte polisen den ena eftersom han är målsägare.

Utöver dem fördes ytterligare två personer till sjukhus, varav en flicka, och en polis skadade sig lindrigt på glas under insatsen. Mannen som ska ha utsatts för människorov arbetar som tidningsbud i området och lyckades ta sig från den misstänkte genom ett takfönster där en ensam 19-årig kvinna kunde hjälpa honom. 

– Vi skickade ut personal till platsen och hittade hans distributionsvagn. När vi inte hittade honom kontaktade vi hans familj och det var först då vi förstod att något hade hänt, sade vd:n på det företag mannen jobbar på. 

Läs mer: Grovt våldsbrott i Kristianstad – fyra till sjukhus