Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

25-åring sparkade ung pojke i huvudet

En ung man har gripits av polis sedan han gått till attack mot en pojke i åttaårsåldern och bland annat sparkat honom i huvudet. Överfallet ägde rum i Göteborg på lördagseftermiddagen.

Det var vid 15.20-tiden på lördagen som en man i 25-årsåldern oprovocerat gick till attack mot pojke född 2009 i Slottsskogen och började sparka honom i huvudet.

– Sedan fortsatte mannen in i Plikta lekpark där han gick till angrepp mot två eller tre vuxna och började slå och sparka också dem, säger Joakim Hansson vakthavande vid polisen i Region Väst.

Mannen togs om hand av säkerhetspersonal från Way out West och kunde hållas fast i väntan på polis och då kunde gripas.

– Mannen var minst sagt tokig och väldigt stökig när vi kunde gripa honom. Nu misstänks han för grov misshandel alternativt misshandel. Pojken har förts till Östra sjukhuset barnavdelning för att röntgas, säger Joakim Hansson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.