Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

28-åring gripen för supporterdråpet

Den 28-åring som överlämnade sig till polisen sent på måndagskvällen anhölls vid 00.30-tiden på natten. Det betyder att misstankarna om att han kan vara den som dödade den 43-årige Djurgårdssupporterna inför matchen mot Helsingborg i helgen, har stärkts.

Mannen var ensam när han kom in på polisstationen i Helsingborg och överlämnade sig klockan 23.34 på måndagskvällen.

Han greps och anhölls en timmem senare av åklagare, misstänkt för dråp, berättar Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg.

 Kenneth Andersson vill inte säga om 28-åringen erkänt brottet.

– Hans inställning till misstankarna kommenterar vi inte, säger han till TT.

Mannen, som är från Helsingborgsregionen, är tidigare dömd för brott, men de beskrivs som bagatellartade och gamla.

Vad sa han när han anmälde sig?

– Han sa vem han var och att han ville prata med oss, säger Kenneth Andersson.

Tidigare på måndagen sa förundersökningsledare Caroline Aspinge till DN att de uppgifter man har är ”goda” och att flera oberoende vittnen har lämnat dem.

– Men vi har valt att inte gå ut med några uppgifter om hur mannen ser ut för att inte påverka andra vittnen, säger Caroline Aspinge som inte ville säga om mannen också är identifierad.

Polisen har också flera filmer tagna av privatpersoner i nära anslutning till misshandeln, filmer som ännu inte har analyserats klart.

– Det är ett gigantiskt arbete med att gå igenom de filmer som finns, säger Caroline Aspinge.

– Förutom dödsmisshandeln ska vi också gå igenom bilder från stormningen av planen.

Några övervakningsbilder från platsen vid Kärnan där mannen misshandlades till döds finns dock inte. De vittnen som vänt sig till polisen säger dock samtliga att den misstänkte gärningsmannen är en man.

Fotnot: Nyheten om att mannen anmält sig till polisen i Helsingborg publicerades först på aftonbladet.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.