Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

37-åring från Järfälla häktades

Strax efter klockan 15 på torsdagen häktades den 37-årige Sahbi Zalouti från Järfälla på sannolika skäl av Attunda tingsrätt. Han häktades misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

Häktningsförhandlingar inleddes med att chefsåklagare Tomas Lindstrand begärde Zalouti häktad, på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terrorbrott från november till 29 december 2010.

Sahbi Zalouti, klädd i grön tröja, satt med huvudet lutat mot vänster hand, vänd bort från åhörarna. Inte en gång vände han sig om eller riktade blicken mot de församlade.

37-åringens advokat, Elisabet Audell, meddelade att hennes klient bestrider brott:

– Han förnekar bestämt brott. Han bestrider angivna häktningsskäl och åklagarens begäran om restriktioner, sa Elisabet Audell.

Såväl åklagare som advokat är belagda med yppandeförbud. Senast den 13 januari ska åtal väckas mot Zalouti

Flera av Zaloutis vänner bedyrar för DN.se att han inte har något att göra med terrorism och menar att det mesta som stått i media om mannen inte stämmer.

– Jag har känt honom under en lång tid och jag vet att anklagelserna mot honom är felaktiga”, säger personen som vill vara anonym till DN.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.