Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 06:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/40-av-90-utestallen-fick-anmarkningar-gaster-trotsar-riktlinjerna-och-sitter-tatt/

SVERIGE

40 av 90 uteställen fick anmärkningar – gäster trotsar riktlinjerna och sitter tätt

Solen har lockat många göteborgare till uteserveringarna. Efter helgens inspektion fick nästan hälften av krogarna anmärkningar för att de inte följde Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika trängsel.
Foto: Tomas Ohlsson

40 av 90 krogar i Göteborg fick anmärkningar när miljöförvaltningen gjorde inspektioner under helgen. Men även krogbesökare får kritik för att inte följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer kopplade till coronaviruset.

– Det vi ser är att folk sätter sig för tätt, trots att många verksamhetsutövare informerar och dukar med avstånd, säger Angelica Winter, avdelningschef på miljöförvaltningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.