Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 19:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/40-av-90-utestallen-fick-anmarkningar-gaster-trotsar-riktlinjerna-och-sitter-tatt/

SVERIGE

40 av 90 uteställen fick anmärkningar – gäster trotsar riktlinjerna och sitter tätt

Solen har lockat många göteborgare till uteserveringarna. Efter helgens inspektion fick nästan hälften av krogarna anmärkningar för att de inte följde Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika trängsel.
Solen har lockat många göteborgare till uteserveringarna. Efter helgens inspektion fick nästan hälften av krogarna anmärkningar för att de inte följde Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika trängsel. Foto: Tomas Ohlsson

40 av 90 krogar i Göteborg fick anmärkningar när miljöförvaltningen gjorde inspektioner under helgen. Men även krogbesökare får kritik för att inte följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer kopplade till coronaviruset.

– Det vi ser är att folk sätter sig för tätt, trots att många verksamhetsutövare informerar och dukar med avstånd, säger Angelica Winter, avdelningschef på miljöförvaltningen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in