Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

400 unga norrmän kastades ut från Sälen

Foto: Henrik Montgomery/TT

Runt 400 norska studenter har kastats ut från en skidanläggning i Sälen. Enligt arrangören Skistar bröt de mot ordningsreglerna.

– Vi och våra gäster förväntar oss att man på en skidsemester ska ha respekt för andra gäster och hålla sig till ordningsreglerna. Det har inte fungerat i det här fallet, säger Linda Morell, talesperson för Skistar, till norska tidningen VG.

Det var 400 studenter vid Høyskolen Kristiania, en privat högskola, som deltog i skidresan till Sälen, och som på tisdagen tvingades resa hem i förtid.

Ledaren för studentnationen som ordnade resan, Morten Lauvås, säger till tidningen att studenterna hade placerats i samma område som flera barnfamiljer, vilket hade lett till en del klagomål.

Han anser att studentnationen hade vidtagit nödvändiga åtgärder. Bland annat hade de med sig 15–20 egna vakter som skulle upprätthålla ordningen.

– Skistar tyckte inte att det räckte, och därför blev det så här, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.