Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/43-brander-men-fa-gripna-for-attackerna/

SVERIGE

43 bränder – men få gripna för attackerna

Bild 1 av 5 Furulidsskolan i Onsala i Kungsbacka brann i oktober.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Bild 2 av 5 En skola i Kånna i Ljungby, en villa där ensamkommande barn skulle bo i Södertälje och ett blivande asylboende i Ekeby förstördes.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 3 av 5 En skola i Kånna i Ljungby, en villa där ensamkommande barn skulle bo i Södertälje och ett blivande asylboende i Ekeby förstördes.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 4 av 5 En skola i Kånna i Ljungby, en villa där ensamkommande barn skulle bo i Södertälje och ett blivande asylboende i Ekeby förstördes.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 5 av 5
Foto: Johan Nilsson/TT

43 gånger har asylboenden eldhärjats det senaste halvåret. I en tredjedel av fallen orsakades branden av olyckor, i andra fall tros de vara anlagda. Av de åtta misstänkta gärningsmän som polisen lyckats knyta till bränderna har majoriteten bott på anläggningen som brunnit.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.