Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 18:48 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/5-aring-skrev-till-reinfeldt-om-godisforbud/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

5-åring skrev till Reinfeldt om godisförbud

”Hej Fredrik! Jag heter William och är fem år. Kan inte du bestämma att affärerna slutar sälja godis. Så att jag sparar mina pengar och kan köpa ett armband och magiska tärningar.” Så skriver en ung man till statsminister Fredrik Reinfeldt.

”Tack för ditt brev”, svarar statsministern: ”Många människor tycker nog att det kan vara gott att äta lite godis någon gång ibland. Om man inte vill äta godis kan man välja att inte köpa något. Därför tror jag inte att ett förbud mot godisförsäljning behövs. Jag tycker att det är bra om du väljer att inte äta godis. Då kan du till exempel spara pengarna eller kanske köpa armbandet du skrev om. Avslutningsvis vill jag önska dig en härlig sommar! Vänliga hälsningar, Fredrik Reinfeldt.”
 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.